Μπέρμιγχαμ 2026: Φραντζεσκάκης και Σκαρβέλη προκρίθηκαν στους τελικούς σφυροβολίας

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ. Η πρόκριση του Έλληνα αθλητή χαρακτηρίστηκε ως «θρίλερ», καθώς πέρασε ως 12ος με επίδοση 75.22μ., περιμένοντας την ολοκλήρωση του δεύτερου γκρουπ των προκριματικών, έχοντας αγωνιστεί ο ίδιος στο πρώτο.
Ο τελικός του αγωνίσματος, στον οποίο θα συμμετάσχει ο Φραντζεσκάκης, είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη (11/8) στις 21:10 ώρα Ελλάδας. Ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης προκρίθηκε επίσης στον τελικό, καταλαμβάνοντας την 11η θέση.
Αποκλεισμός για Αναστασάκη και Παπαναστασίου
Αντίθετα, ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Γιώργος Παπαναστασίου δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Ο Αναστασάκης, ο οποίος αγωνίστηκε αντιμετωπίζοντας πόνους στη μέση, ξεκίνησε τις προσπάθειές του με βολή στα 72.05μ.. Στη δεύτερη προσπάθειά του έριξε 71.84μ., ενώ στην τρίτη και τελευταία του βολή, ανέβασε την επίδοσή του στα 72.57μ., που ήταν και η καλύτερη της ημέρας για τον ίδιο.
Ο Παπαναστασίου, ο οποίος αγωνίστηκε με ίωση, είχε μια αρχική βολή στα 66.10μ.. Στη δεύτερη προσπάθεια ανέβηκε στα 67.89μ., αλλά στην τελευταία του βολή δεν κατάφερε να ρίξει τη σφύρα μακρύτερα από το δίχτυ. Οι δύο Έλληνες αθλητές ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην 18η και 30η θέση αντίστοιχα.

Ιστορική πρόκριση για τη Σταματία Σκαρβέλη
Στον ίδιο προκριματικό αγώνα σφυροβολίας, η Σταματία Σκαρβέλη εξασφάλισε επίσης την πρόκρισή της στον τελικό, σε μια εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε ως δραματική και με αίσιο τέλος για τα ελληνικά χρώματα. Η Σκαρβέλη πέρασε ως 12η, χάρη στην τελευταία της προσπάθεια.
Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε με βολή στα 66.95μ., ενώ η δεύτερη προσπάθειά της βγήκε εκτός τομέα. Στην τρίτη και τελευταία της βολή, γνώριζε ότι χρειαζόταν μια επίδοση πάνω από τα 67.62μ. για να προκριθεί στον τελικό. Κατάφερε να ρίξει 68.49μ., εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση.
Με αυτή την επίδοση, η Σκαρβέλη άφησε εκτός την Γερμανίδα Σαμάνθα Μπορούτα, η οποία παρακολουθούσε με αγωνία την προσπάθεια της Ελληνίδας αθλήτριας. Μετά τη μεγάλη βολή της, η Σκαρβέλη ήταν πανευτυχής, αλλά παράλληλα έσπευσε να παρηγορήσει τη Γερμανίδα συναθλήτριά της, σε ένα μοναδικό κοντράστ συναισθημάτων.
Για την Σκαρβέλη, η οποία αγωνίζεται για περισσότερα από 10 χρόνια, ο τελικός στο Μπέρμιγχαμ θα είναι ο πρώτος της καριέρας της σε μεγάλη διοργάνωση, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Παγκόσμιο ή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο τελικός της σφυροβολίας γυναικών είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη (11/8) στις 21:10 ώρα Ελλάδας.
Read Also
Source: sport24.gr