Ο Λίσι αναλαμβάνει ευθύνη για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας του ΠΑΟΚ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αλέσιο Λίσι, εξέφρασε τον προβληματισμό του μετά την ήττα της ομάδας του από την Άντερλεχτ με 3-2, αποτέλεσμα που οδήγησε στον αποκλεισμό από το Europa League. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στα playoffs του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τη νορβηγική Μπραν.
Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του δεν ήταν ανταγωνιστική στις Βρυξέλλες, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «μάθημα» για το μέλλον. Ο Λίσι υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά σημεία που χρήζουν βελτίωσης και ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την απόδοση της ομάδας.
Ανταγωνιστικότητα και διαιτησία
Σχετικά με την απόδοση της Άντερλεχτ, ο Λίσι δήλωσε ότι οι αντίπαλοι ήταν πιο «έξυπνοι» και πιο έτοιμοι στις λεπτομέρειες του αγώνα. Ανέφερε επίσης ότι ένα γκολ του ΠΑΟΚ ακυρώθηκε και ένα πέναλτι δεν δόθηκε υπέρ της ομάδας του. Ωστόσο, απέφυγε να αποδώσει την ήττα στη διαιτησία, τονίζοντας ότι «αν σήμερα σταθούμε στη διαιτησία, είμαστε σε τελείως λάθος δρόμο».
Ο Λίσι υπογράμμισε την ανάγκη ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ανταγωνιστικός, δηλώνοντας: «Σήμερα μία ομάδα ανταγωνίστηκε και μία όχι. Μας έδειξαν πως να είμαι ανταγωνιστικοί. Μαθαίνουμε απ’ αυτό. Σήμερα μας έκαναν μάστερ πως να ανταγωνιζόμαστε. Πρέπει να μάθουμε πολλά για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Αν δεν μάθουμε θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».
Ο προπονητής αναγνώρισε ότι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη των παικτών, αλλά και δική του. Αναφέρθηκε σε μια αλλαγή στο ημίχρονο, όπου ο Μπάμπα αντικαταστάθηκε λόγω κίτρινης κάρτας και επειδή οι αντίπαλοι έτρεχαν περισσότερο. Επίσης, σημείωσε ότι ο Μύθου πλήρωσε την κατάσταση, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος.
Διαχείριση αγώνα και πειθαρχία
Ο Λίσι τόνισε την ανάγκη ο ΠΑΟΚ να αμύνεται και να επιτίθεται με έντεκα παίκτες. Πρόσθεσε ότι η ομάδα πρέπει να είναι ικανή να παίξει ένα «βρώμικο» παιχνίδι, να είναι πιο επιθετική στις μονομαχίες και να διαχειρίζεται καλύτερα την πίεση. Αναφέρθηκε στο 3-2, όπου ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι πιο έξυπνος, αλλά αντ’ αυτού δέχθηκε δύο κόκκινες κάρτες.
Οι κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν ο Ζίφκοβιτς και ο Γερεμέγιεφ αποτέλεσαν σημαντικό πρόβλημα. Ο Λίσι δήλωσε ότι η ομάδα πρέπει να διαχειρίζεται καλύτερα τέτοιες καταστάσεις, ειδικά όταν μένει με λιγότερους παίκτες. Σχετικά με τον Γερεμέγιεφ, ανέφερε ότι δεν ήταν κοντά του για να γνωρίζει τι είπε στον επόπτη, αλλά υποστήριξε ότι στην φάση του Αντρίγια, θα έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα και στην Άντερλεχτ.
Ο Λίσι εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους παίκτες, δηλώνοντας ότι όσοι δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, μπορούν πλέον να αποδείξουν την αξία τους. Ωστόσο, η ευκολία με την οποία ο Λίσι παίρνει αποφάσεις και τα συμπτώματα απειθαρχίας από τους παίκτες, όπως η κάρτα του Χατζηδιάκου για διαμαρτυρία, θεωρούνται κακοί οιωνοί.
Προβλήματα και μεταγραφές
Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ περιγράφεται ως χαοτική, με την ομάδα να έχει χάσει και να έχει αποκλειστεί. Το πρώτο παιχνίδι με την Άντερλεχτ χαρακτηρίστηκε από ένα «αστείο» γκολ στο 17ο δευτερόλεπτο, ενώ και στις Βρυξέλλες η ομάδα παρουσίασε αφέλεια.
Ο Λίσι προχώρησε σε ριζοσπαστικές αλλαγές στο ημίχρονο, βάζοντας τον Καμαρά στο δέκα και τον Ντέλια στην κορυφή, ενώ έβγαλε τον Μπάμπα. Η απόφαση να παίξει χωρίς φορ, σε ένα ημίχρονο όπου ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν δύο γκολ, οδήγησε στην άμεση επίτευξη του 2-1 από την Άντερλεχτ και λίγο αργότερα στο 3-1.
Η ομάδα αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με τις μεταγραφές, καθώς ο Ντρκούσιτς, ο οποίος είχε πρόταση από την Εσπανιόλ, αποφάσισε να μην έρθει στον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό όπου ένας παίκτης που είχε συμφωνήσει τελικά δεν εντάσσεται στην ομάδα. Η αναμονή για την απόκτηση φορ είχε τα ρίσκα της, καθώς ο σύλλογος γνώριζε εδώ και 8 μήνες την ανάγκη για ενίσχυση σε αυτή τη θέση, ειδικά μετά τους τραυματισμούς του Γιακουμάκη.
Οι μεταβάσεις έχουν κραδασμούς, και αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι μπερδεμένος σε πολλά επίπεδα. Παρόλο που ξεκίνησε με έξυπνες κινήσεις και υπομονή, τώρα αρχίζει να πιέζεται. Οι αγώνες με την Μπραν θα είναι καθοριστικοί για την πορεία της ομάδας.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη νορβηγική Μπραν στα playoffs του Conference League.
Read Also
- Παρίσι: Πανελλήνιο ρεκόρ και ιστορική επίδοση για τον Μάρκο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το Europa League και συνεχίζει στο Conference League
- ΑΕΚ: Ο Πενράις αναχωρεί για τη Γλασκόβη, εντατικές αναζητήσεις για αριστερό μπακ
- Θεσσαλονίκη: Ναυάγησε η μεταγραφή του Ντρκούσιτς στον ΠΑΟΚ, οδεύει στην Εσπανιόλ
Source: iefimerida.gr