Η Ελλάδα παραμένει κοντά στην Τσεχία στη βαθμολογία UEFA μετά την ήττα της Σλάβια Πράγας

Βαθμολογία UEFA: Η Σλάβια Πράγας των 10 παικτών δεν άντεξε και η Ελλάδα παρέμεινε σε θέση βολής από την Τσεχία

Η πρώτη αγωνιστική της League Phase του Champions League ολοκληρώθηκε, με την Ελλάδα να διατηρεί τη θέση της στη βαθμολογία της UEFA, καθώς η Σλάβια Πράγας γνώρισε την ήττα. Η Σλάβια Πράγας, αγωνιζόμενη με 10 παίκτες από το 49ο λεπτό, δεν κατάφερε να αντέξει στην αναμέτρηση με τη Λανς στην Πράγα, με αποτέλεσμα η απόσταση της Τσεχίας από την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA να παραμείνει στους 513 πόντους.

Συγκεκριμένα, η Τσεχία βρίσκεται στην 11η θέση με 44.725 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα ακολουθεί στη 12η θέση με 44.212 βαθμούς. Αυτό το αποτέλεσμα διατηρεί την Ελλάδα σε θέση βολής για τις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης.

Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Ομάδες

Η ΑΕΚ συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία στη League Phase του Champions League, έχοντας ήδη συγκεντρώσει 3 βαθμούς μετά την πρώτη αγωνιστική. Η νίκη της ΑΕΚ επί της ΛΑΣΚ την τοποθέτησε στο γκρουπ των ομάδων με 3 βαθμούς, με +1 στο goal average. Η ΑΕΚ βρίσκεται στη 16η θέση της βαθμολογίας του Champions League μετά την αγωνιστική.

Άλλες ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ο Ολυμπιακός στη League Europa League, ο ΟΦΗ στη League Phase Europa League και ο Παναθηναϊκός στη League Phase Conference League. Ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στα παιχνίδια της Πέμπτης, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Μπόντο Γκλιμτ με 5-0, ενώ η Κόμο, στο πρώτο της παιχνίδι στο Champions League, νίκησε τη Λειψία με 4-1. Ο Τάσος Δουβίκας σκόραρε στο 38ο λεπτό για την Κόμο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε τη Σαμπάχ με 4-0 στο «Όλντ Τράφορντ». Η Λανς πραγματοποίησε ανατροπή κόντρα στη Σλάβια Πράγας, κερδίζοντας με 3-2 με δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Βαθμολογική Κατάσταση και Εισιτήρια

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας της UEFA με 44.212 βαθμούς, ενώ η Πολωνία είναι στην 10η θέση με 45.125 βαθμούς. Η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών είναι μόλις 913 βαθμοί. Η Νορβηγία, από την άλλη πλευρά, ηττήθηκε με 5-0 από την Μπάγερν, με αποτέλεσμα το «μαξιλαράκι ασφαλείας» της Ελλάδας έναντι της Νορβηγίας να παραμείνει στα 3.600 βαθμούς.

Η Τουρκία βρίσκεται στην θέση με 49.675 βαθμούς, ενώ η Δανία είναι στην 14η θέση με 38.306 βαθμούς. Η κατάταξη αυτή είναι σημαντική για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της σεζόν 2027/28.

Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη σεζόν 2027/28, η 10η θέση εξασφαλίζει στον πρωταθλητή απευθείας πρόκριση στη League Phase του Champions League. Ο κυπελλούχος θα συμμετάσχει στα Playoffs του Europa League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών), ο τρίτος στον 2ο προκριματικό του Europa League και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό του Conference League. Για τις θέσεις 11-12, ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στα Playoffs του Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών).

Στη League Phase του Champions League, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-8 προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ αυτές που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-24 θα αγωνιστούν σε αγώνες play-off για την πρόκριση στους «16». Οι υπόλοιπες ομάδες, στις θέσεις 25-36, αποκλείονται. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Σαχτάρ Ντόνετσκ εκτός έδρας στις 14 Οκτωβρίου για τη αγωνιστική.

Read Also

Source: sport24.gr

Αθλητικός συντάκτης που καλύπτει ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.